Wat zijn de voor en nadelen van een doorlopend krediet?

Wat zijn de voor en nadelen van een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een vorm van een lening. Deze soort lening is vooral heel erg geschikt wanneer je vaker of snel verschillende bedragen nodig hebt. Een van de bekendste kenmerken van deze vorm van krediet is dat je het geld dat je aflost ook weer op kunt nemen. Een doorlopend krediet aanvragen klinkt vast heel aantrekkelijk als het zo beschreven wordt, maar er zitten, net als bij iedere vorm van een lening, zeer zeker voor en nadelen aan. 

Voordelen

Een doorlopend krediet aanvragen klinkt inderdaad aantrekkelijk. Waarschijnlijk komt dit voornamelijk door het zeer flexibele karakter van de lening. Het geld dat je aflost kun je immers ook weer opnemen. Daarbij is het bij een doorlopend krediet zo dat je alleen rente betaald over het deel van de lening dat je opgenomen hebt. Verder is het zo dat je een doorlopend krediet op ieder moment kosteloos extra kunt aflossen of dat je zelfs op ieder moment het gehele bedrag kunt aflossen. Wanneer je het zo bekijkt is een doorlopend krediet een pot geld waar jij over kunt  beschikken wanneer je het echt nodig hebt en waar je echt alleen voor betaald wanneer je het ook daadwerkelijk gebruikt.

Nadelen

Maar voordat alle mensen ineens een doorlopend krediet aanvragen is het belangrijk dat ook de nadelen op een rijtje worden gezet. Allereerst is het bij een doorlopend krediet erg lastig in te schatten wanneer het volledig is afgelost. Verder zijn de kosten die je er aan kwijt  bent per maand verschillend.

Wegen de voordelen voor jou op tegen de nadelen en denk je dat je een doorlopend krediet goed kunt gebruiken? Neem dan contact op met je bank of een krediet verstrekker om te kijken wat je opties zijn. Klik hier om een lening aan te vragen.