Waar moet je rekening mee houden bij de financiering van je huis?

Bij de financiering van een nieuwe woning zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten hypotheken, die door kredietverstrekkers worden aangeboden. Ook wil je vooraf weten wat de maximale hypotheek is voor je huishouden en welke factoren hierop van invloed zijn. Voorbeelden van deze factoren zijn bijvoorbeeld een oude studieschuld, schulden bij andere partijen, enzovoorts. Wist je dat zelfs een mobiel abonnement van invloed kan zijn op de hoogte van je maximale hypotheek? In dit artikel vertellen we je meer over het afsluiten van een hypotheek voor de financiering van je woning.

Verschillende soorten hypotheken

Een hypotheek wordt in verschillende vormen aangeboden. De meest bekende hypotheekvormen zijn de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Het is mogelijk om beide hypotheekvormen met elkaar te combineren. Bekijk hier meer informatie over deze hypotheekvormen en hun werking. Het is afhankelijk van je plannen voor de korte en lange termijn, welke hypotheekvorm het beste bij je past. Mogelijk denk je al aan gezinsuitbreiding, wil je budget hebben om op korte termijn aan een verbouwing in je nieuwe huis te kunnen beginnen, enzovoorts. Een hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

Je maximale hypotheek berekenen

Veel mensen hebben geen idee in welke prijsklasse zij op zoek kunnen gaan naar een woning. Het is om deze reden verstandig om vooraf een proefberekening te maken van je maximale hypotheek. Op internet vind je verschillende tools, die je hierbij kunnen helpen. Houd er rekening mee dat er geen rechten aan zo’n proefberekening ontleend kunnen worden. Het type contract bij een werkgever, het inkomen van je partner en bijvoorbeeld lopende schulden bij andere kredietverstrekkers zijn van invloed op de uiteindelijke maximale hypotheek. Tijdens een hypotheekgesprek zal een kredietverstrekker je hier meer over vertellen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*