Verhuizen naar Raalte? Mis deze hoogtepunten niet!

Ga je verhuizen naar Raalte of overweeg je hier een huis te kopen? Deze hoogtepunten mag je niet missen!

#1. Ribs & Blues

Sinds 1997 is de Domineeskamp in Raalte elk pinksterweekend de thuisbasis van het muziekfestival Ribs & Blues. Dit evenement, dat jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers trekt, staat in het teken van roots- en bluesmuziek en biedt volop vermaak voor jong en oud. Behalve genieten van live muziek en straattheater kun je hier heerlijke spareribs van de barbecue eten en rondstruinen op de festivalmarkt. En maak je geen zorgen om de kids; die vermaken zich wel in Mini Kids World of KidsAdventureland!

#2. Stöppelhaene

Stöppelhaene is een oogstfeest dat al sinds 1951 in Raalte gevierd wordt. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een vijfdaags festival waarvoor iedereen het laatste weekend van augustus vrijhoudt. Er hebben al vele bekende artiesten opgetreden. Hoogtepunt van Stöppelhaene is het Oogstcorso, dat op de donderdag plaatsvindt. Bij deze optocht worden praalwagens, fietsen en andere voertuigen versierd met oogstproducten.

#3. Sallandse Wandelvierdaagse

Elk jaar, tijdens de herfstvakantie, kun je deelnemen aan de Sallandse Wandelvierdaagse. De routes, die beginnen en eindigen in Raalte, lopen door de omliggende dorpen, over de schitterende Sallandse Heuvelrug en langs de uiterwaarden van de IJssel. De Sallandse Wandelvierdaagse is een uitstekende gelegenheid om de omgeving van Raalte te voet te verkennen!

#4. Streetlive

Tijdens Streetlive staat heel Raalte in het teken van straattheater en gezelligheid. In de hele stad zijn straatartiesten te bewonderen. Muziek, dans, theater, acrobatiek, comedy, jongleerkunsten, mime, goochelarij, poëzie… het komt allemaal voorbij tijdens dit internationale straattheater festival. Het mooiste van Streetlive? Het kost je helemaal niets!

Tot slot

Zoals je kunt lezen is er in Raalte van alles en nog wat te beleven. Of je nu al een woning in Raalte op het oog hebt of je nog aan het oriënteren bent, het is nooit te vroeg om een hypotheekadviseur Raalte in te schakelen. Die kan jou namelijk helpen om de beste hypotheek te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*