Tijd om te verhuizen!

verhuizen sleutel

Yes, jullie hebben de grote beslissing genomen! Tijd om het studentenhuis achter je te laten en te gaan genieten van een mooi paleisje voor jullie samen. Samenwonen is hartstikke leuk, maar natuurlijk best wel een grote stap waar veel bij komt kijken. De verhuizing zelf, gezamenlijke rekening, nieuwe meubels kopen en ga zo maar door. We kunnen een uitgebreide checklist voor je maken, maar waarschijnlijk kan je veel punten zelf ook wel bedenken. Daarom hebben wij een paar tips voor je die je niet mag missen tijdens het verhuizen.

Gezamenlijke rekening

Bij samenwonen hoort natuurlijk ook samen geld uitgeven aan verschillende zaken. Boodschappen, vaste lasten en andere uitjes. Allemaal dingen waar je samen geld aan uitgeeft. Daarom is het handig om een gezamenlijke rekening te openen. Op deze rekening kunnen jullie iedere maand allebei een vast bedrag storten. Dit is handig voor de vaste lasten. Daarnaast is het misschien ook leuk om iedere maand een vast bedrag opzij te zetten voor leuke uitgaven zoals vakanties of een weekendje weg.

Hulp bij verhuizen

Er moet natuurlijk ook echt verhuisd worden. Vanuit twee plekken moeten er spullen meegenomen worden naar jullie nieuwe paleis en dat is natuurlijk best wel wat gedoe. Het is natuurlijk een optie om dit helemaal zelf te doen, maar wij raden het echt aan om een verhuisservice in te schakelen. Zo’n verhuisservice helpt je met inpakken, veilig verplaatsen van de spullen en de meubels weer netjes op zijn plek zetten in een nieuw huis. Daarbij is het voor een verhuisservice meestal ook geen probleem om spullen te verhuizen naar een hoog gelegen verdieping.

Samenlevingsovereenkomst

Een samenlevingsovereenkomst klinkt misschien erg officieel, maar is toch vrij essentieel. In zo’n overeenkomst leg je vast wie wat betaalt, hoe je er beide financieel voorstaat en van wie welke bezitting is. Een samenlevingsovereenkomst is niet verplicht, maar het is wel erg handig. Want je weet tenslotte nooit of er iets fout gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*