Ondernemer tips voor het aankopen van een pand

Stel, je hebt een onderneming waar je je regelmatig mee bezighoudt en je bent bezig dit wat meer uit te breiden. Het kiezen voor een kantoorpand is dan vaak een behoorlijk grote stap. Je neemt voor het eerst een echt pand voor je bedrijf, je hebt een echte locatie waar vandaan je vrijwel alles voor je bedrijf zult gaan doen en je krijgt uiteraard maandelijkse kosten die je dient te betalen. Dan zijn er enkele tips waarbij het toch handig is erop te letten en er rekening mee te houden bij het aankopen van een pand voor je onderneming. Hier zijn de beste ondernemer tips op een rijtje gezet

Zorg voor genoeg budget
De eerste tip is meteen een zeer belangrijke. Namelijk het zorgen voor genoeg budget. Een fout die veel wordt gemaakt door ondernemers is dat ze dusdanig vroeg voor een pand willen kiezen dat ze er op dat moment nog niet het budget voor hebben. Enkel het geld hebben om bijvoorbeeld voor 2 maanden de kosten te kunnen betalen is niet voldoende. Wanneer je een pand aankoopt komen er immers ongetwijfeld kosten bij. Zorg dus dat je wel wat extra kosten kunt opvangen als je ervoor kiest over te gaan tot de aankoop van een pand.

Een goede locatie
Een pand hebben op een locatie die je makkelijk kunt bereiken is natuurlijk fijn, maar daarnaast is het voor een ondernemer ook erg belangrijk. Als ondernemer weet je immers maar al te goed dat tijd zeer kostbaar is. Een pand waarbij je dus erg lang heen en weer moet reizen kan dus best slecht uitkomen. Daarnaast is het fijn als je ook heen en weer kunt naar je pand om bijvoorbeeld iets of iemand even snel op te halen of af te zetten. Houd er rekening mee dat je als eigenaar van de onderneming niet alleen naar je kantoor zal moeten om urenlang te werken, maar op een gegeven moment ook om even snel wat te regelen.

Zorg voor het juiste gebouw
Tot slot is het een aanrader om jouw kantoorpand in een gebouw te nemen dat bij je past. De ene vindt het bijvoorbeeld erg belangrijk dat het in een gebouw is waar zich een restaurant bevindt voor in de pauzes, terwijl de ander zelfs wilt dat hij of zij voor of na het werk in het zelfde gebouw kan sporten. Ook zijn er gebouwen die bijvoorbeeld exclusieve vergaderruimtes bieden. Kijk dus goed voor jezelf wat belangrijk is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*