Hoe vaak is het slim om een betalingsherinnering sturen?

Hoe vaak is het slim om een betalingsherinnering sturen?

Het sturen van incasso’s is voor veel bedrijven natuurlijk essentieel. Het zorgt er namelijk voor dat er geld het laatje binnen komt en daardoor je bedrijf dus verder kan. Een goede incasso regeling zorgt dus voor een gezond bedrijf.

Helaas ligt niet alles van een goede incasso regeling aan je zelf. Het gaat immers toch ook om de klant die dan wel of niet op tijd betaald. Dit gebeurd helaas lang niet altijd. Dat is natuurlijk super vervelend want het tast je liquiditeit aan. Daardoor kun je in vele andere problemen raken, puur omdat de klant niet op tijd betaald. 

Dit wil je dus voorkomen. Vaak doen we dit door betalingsherinneringen te sturen. Maar hoe vaak moet je nu een betalingsherinnering sturen? Dat is natuurlijk een erg goede vraag.

Zorg dat er betaald wordt 

Je stuurt een betalingsherinnering natuurlijk niet zomaar. Stel je hebt een betalingstermijn van ongeveer 4 weken, dan is het dan ook zeker niet gepast om na één week al een betalingsherinnering te sturen. Daarentegen is het wel gebruikelijk om in week drie een betalingsherinnering te sturen, puur om de desbetreffende de klant even te herinneren. Vaak is dit al genoeg. We zijn nu eenmaal mens en vergeten wel eens dingen.

Is de betalingstermijn verstreken, dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je een betalingsherinnering stuurt, om de desbetreffende persoon te attenderen. Wordt er nog niet betaald dan is het aan te raden snel een incassobureau in te schakelen. Snel een incassobureau inschakelen, bijvoorbeeld een incassobureau no cure no pay, kan ervoor zorgen dat er wel betaald wordt. Snel een incassobureau inschakelen zorgt voor een constante herinnering naar de klant toe en neemt dus werk uit je handen. 

Een incassobureau no cure no pay is dan het beste omdat deze je alleen laten betalen als er ook werkelijk geld wordt geïncasseerd. Daarom is een incassobureau no cure no pay een goede optie om snel je geld binnen te krijgen.