Snel 1000 euro lenen, hoe?

1000 euro lenen

Ben jij ook ooit in een situatie terechtgekomen waarin jij heel erg graag dingen wilde kopen, maar er helaas geen geld meer voor had? Dan zijn er natuurlijk een aantal opties om toch aan geld te komen, maar toch kiezen mensen voor het lenen van het. Het is de snelste optie en hoe kun je snel €1000 euro lenen?

Geld lenen

Er zijn een heleboel mensen die geld tekortkomen. Dat kan zijn omdat hun inkomsten te laag zijn, of hun uitgaven zijn gewoon veel groter dan hun inkomsten. Dan zijn er een aantal manieren om toch aan geld te komen om je brood te betalen. Namelijk bezuinigen op de uitgaven. Dat zou de slimste optie maar ook een van de lastigste opties zijn, want waar kun je precies op bezuinigen? Dat kun je natuurlijk voor jezelf het beste bepalen of je kunt om hulp vragen bij het NIBUD. Die helpt je namelijk hoe je met geld om moet gaan en wat de beste keuzes zijn om te maken. 

Bezuinigen zou een optie kunnen zijn, maar de meeste mensen kiezen toch voor de snelste en minst verstandige optie en dat is namelijk geld lenen. Je komt op die manier snel aan geld, maar het lenen van geld kost je ook weer geld. Als je bij de bank leent komt daar nog rente bovenop waardoor je uiteindelijk meer betaald dan het geleende bedrag. En er zijn een boel mensen die dat niet kunnen betalen binnen een bepaalde termijn.

Iets wat ook sterk afgeraden wordt, is het lenen van familieleden of vrienden, want dat zorgt alleen maar voor problemen. De beste optie zou dan toch bezuinigen op de uitgaven zijn.

Minilening

Er is een mogelijkheid om toch snel aan geld te komen. En dat is doormiddel van het aanvragen van een minilening. Je kunt dan snel een klein bedrag lenen, zonder lastige zaken te regelen. Het is ook mogelijk zonder een loonstrookje te laten zien. Je kunt een minilening krijgen vanaf een bedrag van minimaal €100 tot een bedrag van maximaal €1500 en er wordt ook geen BKR-toetsing uitgevoerd.

Je hoeft geen speciale reden te hebben om deze lening aan te vragen, want je mag zelf bepalen waaraan je het besteedt.

Vroeger waren de minileningen wat verdacht en kwamen er achteraf onverwachte kosten bij, maar tegenwoordig hebben ze allemaal een vergunning en komen dat soort zaken niet meer voor. De lening is heel makkelijk aan te vragen en het bedrag staat binnen 12-24 uur op je rekening.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij heel het bedrag meteen op de rekening gestort wordt. Iedere maand betaal je een vast bedrag aan rente en aflossing van het geleende bedrag. In die periode staat het rentepercentage vast en kan dus niet veranderen. Hetzelfde geldt ook voor de looptijd daarvan. Als je bedragen hebt afgelost dan kun je ze niet weer opnemen, want zo is het duidelijk wanneer je van de lening af bent.

Dit soort leningen worden vooral aangevraagd bij de aankopen van een auto of voor de verbouwing van huizen.

Maximale hypotheek berekenen

maximale hypotheek berekenen

Hoeveel kun je je veroorloven om te lenen voor een hypotheek?
Voordat je een hypotheek aanvraagt, moet je nadenken over meer dan alleen of je de maandelijkse aflossingen kunt betalen. Hypotheekverstrekkers kijken naar je inkomen en uitgaven om te zien of je de aflossingen kunt bijhouden als de rente stijgt of je omstandigheden veranderen.
Lees meer over hoe kredietverstrekkers beoordelen en hoeveel geld lenen jou kost.

Waar de kredietverstrekker rekening mee houdt
Ging je in het verleden direct een auto financieren doormiddel van een lening dan werd de mogelijkheid hiervoor vooral gebaseerd op je inkomen.
Als jouw jaarinkomen bijvoorbeeld €50.000 was, had je mogelijk drie tot vijf keer dit bedrag kunnen lenen, waardoor je een hypotheek kreeg tot €250.000.

Het oversluiten van een hypotheek houdt momenteel ook in welk niveau van maandelijkse betalingen je je kan veroorloven. Hierbij rekening houdend met de verschillende persoonlijke en levensonderhoudskosten en jouw inkomen. Dit wordt een betaalbaarheidsbeoordeling genoemd.

Bij het berekenen van hoeveel je je kunt veroorloven om te lenen, zal de kredietverstrekker kijken naar:
1. Jouw inkomen
-je basisinkomen
-inkomens uit je pensioen of beleggingen
-inkomens in de vorm van kinderalimentatie en financiële steun van ex-echtgenoten
-alle andere inkomsten die je hebt, bijvoorbeeld uit overuren, commissie- of bonusbetalingen of een tweede baan of freelancewerk.

Je moet je loonstroken en bankafschriften overleggen als bewijs van je inkomen.
2. Je uitgaven
Het is een goed idee om je kredietrapport te controleren voordat je een hypotheek aanvraagt.

-creditcardbetalingen
-reeds lopende verzekeringen, levensverzekering, enz.
-eventuele andere leningen of kredietovereenkomsten die je hebt en rekeningen zoals water, gas, elektriciteit, wifi…

3. Toekomstige veranderingen die een impact kunnen hebben
De kredietverstrekker beoordeelt of je je hypotheek kunt blijven betalen wanneer:

-De rentetarieven stijgen
-Jij of jouw partner zijn baan verliest
-je niet kon werken vanwege ziekte
-je leven is veranderd, zoals een baby krijgen of een loopbaanonderbreking.
Het is belangrijk dat jij ook vooruit denkt en plant hoe je aan je betalingen zou voldoen en hoe je jezelf kan beschermen tegen onverwachte inkomensdalingen door zo veel mogelijk spaargeld op te bouwen.

Hoeveel kan ik lenen?
Het oversluiten van een hypotheek kan nooit voor de volle 100%.
Een vergelijker voor de betaalbaarheid van hypotheken laat zien hoeveel een kredietverstrekker je zou kunnen bieden en of je de maandelijkse betalingen zou kunnen betalen op basis van je inkomen en uitgaven en of je spaargeld inbrengt.

Gebruik een vergelijker ook om te achterhalen hoeveel uw maandelijkse betalingen zouden zijn als de rente in de toekomst zou stijgen!

Weet dat een hypotheek oversluiten in de loop van het afbetalingsplan kan herschreven worden, voorbeeld op kortere of langere termijn.

Ga steeds langs voor advies, graag voor u uw aankoop ondertekent!

Verhuizen naar Raalte? Mis deze hoogtepunten niet!

Ga je verhuizen naar Raalte of overweeg je hier een huis te kopen? Deze hoogtepunten mag je niet missen!

#1. Ribs & Blues

Sinds 1997 is de Domineeskamp in Raalte elk pinksterweekend de thuisbasis van het muziekfestival Ribs & Blues. Dit evenement, dat jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers trekt, staat in het teken van roots- en bluesmuziek en biedt volop vermaak voor jong en oud. Behalve genieten van live muziek en straattheater kun je hier heerlijke spareribs van de barbecue eten en rondstruinen op de festivalmarkt. En maak je geen zorgen om de kids; die vermaken zich wel in Mini Kids World of KidsAdventureland!

#2. Stöppelhaene

Stöppelhaene is een oogstfeest dat al sinds 1951 in Raalte gevierd wordt. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een vijfdaags festival waarvoor iedereen het laatste weekend van augustus vrijhoudt. Er hebben al vele bekende artiesten opgetreden. Hoogtepunt van Stöppelhaene is het Oogstcorso, dat op de donderdag plaatsvindt. Bij deze optocht worden praalwagens, fietsen en andere voertuigen versierd met oogstproducten.

#3. Sallandse Wandelvierdaagse

Elk jaar, tijdens de herfstvakantie, kun je deelnemen aan de Sallandse Wandelvierdaagse. De routes, die beginnen en eindigen in Raalte, lopen door de omliggende dorpen, over de schitterende Sallandse Heuvelrug en langs de uiterwaarden van de IJssel. De Sallandse Wandelvierdaagse is een uitstekende gelegenheid om de omgeving van Raalte te voet te verkennen!

#4. Streetlive

Tijdens Streetlive staat heel Raalte in het teken van straattheater en gezelligheid. In de hele stad zijn straatartiesten te bewonderen. Muziek, dans, theater, acrobatiek, comedy, jongleerkunsten, mime, goochelarij, poëzie… het komt allemaal voorbij tijdens dit internationale straattheater festival. Het mooiste van Streetlive? Het kost je helemaal niets!

Tot slot

Zoals je kunt lezen is er in Raalte van alles en nog wat te beleven. Of je nu al een woning in Raalte op het oog hebt of je nog aan het oriënteren bent, het is nooit te vroeg om een hypotheekadviseur Raalte in te schakelen. Die kan jou namelijk helpen om de beste hypotheek te vinden.

Overwaarde woning creëren op verschillende manieren

De overwaarde van uw woning opnemen biedt in de praktijk uiteraard heel wat potentieel. Voor veel mensen is het echter niet geheel duidelijk wat overwaarde woning nu precies is. Bovendien stellen velen zich ook de vraag hoe ze nu eigenlijk tot stand komt. Wel, twee verschillende factoren kunnen hier van aan de basis liggen. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de mogelijke extra aflossingen die u heeft gedaan ten opzichte van de openstaande hypotheekschuld. Daarnaast is het ook zo dat de vastgoedprijzen onderhevig zijn aan fluctuaties. Is de waarde van uw woning door de jaren heen gestegen? Dan zal er ook op deze manier een bepaalde overwaarde tot stand zijn gekomen. U komt er alles over te weten hier op deze pagina!

Hoe een mogelijke overwaarde woning controleren?

Voordat u kunt nadenken over wat u gaat doen met uw overwaarde moet er uiteraard wel echt sprake zijn van een bepaalde overwaarde woning. Voor veel mensen is het niet helemaal duidelijk of ze daar nu wel of niet over beschikken. Gelukkig is het op verschillende manieren mogelijk om dit te kunnen achterhalen, namelijk:

  1. Er kan voor worden gekozen om een onafhankelijke taxateur aan te stellen voor het uitvoeren van een taxatie van de woning;
  2. Er kan worden gekeken naar de zogenaamde WOZ-waarde van de woning;

Is de WOZ-waarde voor u niet helemaal duidelijk? Of weet u niet waar u deze precies terug kunt vinden? Deze valt af te lezen uit de WOZ-beschikking welke jaarlijks bij u in de bus valt. Voor de resterende hypotheeksom wordt er verwezen naar het jaarlijkse hypotheekoverzicht. U kunt er uiteraard ook altijd voor kiezen om de actuele stand van uw hypotheek op te vragen bij uw hypotheekverstrekker.

Welke fiscale regelingen bestaan er?

Specifiek voor uw overwaarde woning geldt dat u in principe aanspraak kunt maken op twee verschillende fiscale regelingen. In eerste instantie is er de winst bij de verkoop van uw woning. U zult in dit geval geen inkomstenbelasting moeten betalen. Dat is echter niet alles. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat er ook zoiets bestaat als de zogenaamde ‘bijleenregeling’. Gaat u binnen de termijn van 3 jaar een nieuwe woning kopen? Dan zult u er rekening mee moeten houden dat u de overwaarde in dit vastgoed zult moeten investeren. Doet u dat niet? Dan is het niet mogelijk om de hypotheekrente over de overwaarde in mindering te brengen op uw belastingen.

Overwaarde woning gebruiken als overbruggingskrediet

Uw overwaarde woning verzilveren kan op meerdere manieren gebeuren. Beschikt u bijvoorbeeld tijdelijk over niet één, maar wel twee huizen omdat de oude woning nog niet werd verkocht? In dat geval is het mogelijk om de overwaarde te gebruiken als basis voor een zogenaamd overbruggingskrediet. Door middel van een overbruggingskrediet zorgt u er voor dat de overwaarde van uw oude woning vrij wordt gemaakt om geïnvesteerd te worden in het nieuwe huis. Het extra krediet welke u heeft afgesloten kunt u dan vervolgens terug aflossen op het ogenblik dat de oude woning is verkocht. Het inroepen van een bepaalde overwaarde woning voor het verkrijgen van een nieuwe financiering is iets wat in de praktijk erg vaak gebeurt.

Tijd om te verhuizen!

verhuizen sleutel

Yes, jullie hebben de grote beslissing genomen! Tijd om het studentenhuis achter je te laten en te gaan genieten van een mooi paleisje voor jullie samen. Samenwonen is hartstikke leuk, maar natuurlijk best wel een grote stap waar veel bij komt kijken. De verhuizing zelf, gezamenlijke rekening, nieuwe meubels kopen en ga zo maar door. We kunnen een uitgebreide checklist voor je maken, maar waarschijnlijk kan je veel punten zelf ook wel bedenken. Daarom hebben wij een paar tips voor je die je niet mag missen tijdens het verhuizen.

Gezamenlijke rekening

Bij samenwonen hoort natuurlijk ook samen geld uitgeven aan verschillende zaken. Boodschappen, vaste lasten en andere uitjes. Allemaal dingen waar je samen geld aan uitgeeft. Daarom is het handig om een gezamenlijke rekening te openen. Op deze rekening kunnen jullie iedere maand allebei een vast bedrag storten. Dit is handig voor de vaste lasten. Daarnaast is het misschien ook leuk om iedere maand een vast bedrag opzij te zetten voor leuke uitgaven zoals vakanties of een weekendje weg.

Hulp bij verhuizen

Er moet natuurlijk ook echt verhuisd worden. Vanuit twee plekken moeten er spullen meegenomen worden naar jullie nieuwe paleis en dat is natuurlijk best wel wat gedoe. Het is natuurlijk een optie om dit helemaal zelf te doen, maar wij raden het echt aan om een verhuisservice in te schakelen. Zo’n verhuisservice helpt je met inpakken, veilig verplaatsen van de spullen en de meubels weer netjes op zijn plek zetten in een nieuw huis. Daarbij is het voor een verhuisservice meestal ook geen probleem om spullen te verhuizen naar een hoog gelegen verdieping.

Samenlevingsovereenkomst

Een samenlevingsovereenkomst klinkt misschien erg officieel, maar is toch vrij essentieel. In zo’n overeenkomst leg je vast wie wat betaalt, hoe je er beide financieel voorstaat en van wie welke bezitting is. Een samenlevingsovereenkomst is niet verplicht, maar het is wel erg handig. Want je weet tenslotte nooit of er iets fout gaat.

Hoe staat het ervoor met de huizenmarkt?

de makelaar huizenmarkt

De afgelopen jaren is er veel gebeurd op de huizenmarkt. In 2008 bereikte de gemiddelde huiswaarde een piek. De jaren daarna was echter sprake van een crisis, mensen gaven minder uit en kochten zeker geen woning. Dit zorgde ervoor dat de gemiddelde woningprijs in 2013 met meer dan €55.000,- gedaald was.

Voorbij het dieptepunt

Vanaf dat dieptepunt ging het langzaam beter, zowel met de economie als met de huizenmarkt. De huizenprijs zit sinds 2014 weer in de lift. Dit komt onder andere omdat de hypotheekrente relatief laag is, hierdoor is het voor mensen aantrekkelijk om een huis te kopen. Er is meer vraag naar huizen en daarom kunnen er hogere prijzen gevraagd worden.

Oververhitte huizenmarkt

Tijdens de crisis werden er amper huizen verkocht en er was ook bijna geen vraag naar. De bouw van nieuwe huizen werd daarom ook stilgelegd. Dit zorgt ervoor dat, nu er een grote vraag naar woningen is, er een tekort aan woningen is. Hierdoor blijven de prijzen stijgen, vooral in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Op andere plekken liggen de gemiddelde huizenprijzen nog steeds een stuk lager dan dat ze in 2008 waren. Er zitten dus grote verschillen tussen de woningprijzen en dit zal voorlopig nog wel zo blijven.

Stijging van prijzen

Vanaf 2014 stijgen de huizenprijzen al. Op de huizenmarkt zal dit nog wel even zo blijven. In 2018 was de gemiddelde stijging 9%, ook in dit jaar zullen de prijzen blijven stijgen. De stijging neemt echter wel iets af en zal ongeveer 6 à 7 procent zijn. De komende jaren blijven de prijzen stijgen, maar neemt deze stijging nog verder af.

Hypotheek

De forse stijging van de vraag naar huizen was mede doordat de hypotheekrente zo gunstig was. Deze rente is dit jaar minder gunstig dan voorheen. Het beste moment om een huis te kopen, ligt alweer achter ons.

Kort samengevat

  • De huizenmarkt is nog steeds overspannen: er is voornamelijk een tekort aan starterswoning. De tekorten zijn het grootst in de grote steden, hier zijn de huizenprijzen dan ook het hoogst.
  • De prijzen van de huizen zullen in 2019 met ongeveer 6% blijven stijgen. De komende jaren neemt de stijging wel steeds meer af.
  • Ook de hypotheekrente is licht stijgend en minder gunstig dan voorgaande jaren.

De specialist

Wil je meer informatie of specifieke informatie over de huizenmarkt bij jou in de buurt? Vraag er dan naar bij de makelaar, deze is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan je precies vertellen wat dat voor jou persoonlijk betekent.  

5 tips om je huis te verkopen in 2019

actieve makelaar

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Nu zitten we al in februari, maar het is nooit te laat voor een goed voornemen, toch? Je voornemen van dit jaar: het huis verkocht krijgen. Een paar tips kunnen geen kwaad, dus bij deze 5 tips waarmee jij je huis dit jaar verkocht gaat krijgen.

Tip 1: een goede makelaar

Een makelaar helpt je bij alles, kent de markt en heeft misschien wel potentiële kopers voor jouw huis. De actieve makelaar is NVM-gecertificeerd en doet vaak ook taxaties. Wees niet bang om je makelaar te vragen om hulp, daar is hij immers voor. Ook op het gebied van het fotograferen van je huis weet hij vaak raad.

Tip 2: de NVM Open Huizen Dag

Hier komt de makelaar uit tip 1 alweer terug. Een NVM-gecertificeerde makelaar kan je opgeven voor de NVM Open Huizen Dag. Deze dag wordt elk jaar gehouden, in 2019 vindt de NVM Open Huizen Dag plaats op 30 maart. Je verhoogt hiermee je kansen om je huis te verkopen.

Het werkt heel simpel, tussen 11.00 en 15.00 kunnen geïnteresseerden langskomen en je huis bekijken. Het is erg laagdrempelig, mensen die zich vrijblijvend oriënteren op een woning komen ook langs. Misschien worden ze wel verliefd op je huis en is het zo verkocht!

Tip 3: knap je huis op

Je hoeft natuurlijk geen complete verbouwing uit te gaan voeren, maar zorg ervoor dat er geen kapotte dingen zijn. Een losse plint, een kapot handvat of een badkamerslot dat niet meer goed sluit. Het zijn allemaal kleine details die een potentiële koper kunnen irriteren. Het kost weinig moeite, maar kan een groot plezier in de vorm van een verkocht huis opleveren.

Tip 4: zorg voor een neutrale inrichting

Je woning is de plek waar je veel tijd doorbrengt, logisch dat het heel persoonlijk is ingericht. Voor de verkoop van je huis is het echter slim om het wat neutraler te houden. Berg hele persoonlijke spullen even op tijdens een bezichtiging en zorg ervoor dat die volle wasmand ook niet te zien is.

Tip 5: goede foto’s en brochures

Zorg voor goede foto’s, je makelaar kan je hierin adviseren en sommige makelaars maken zelf ook foto’s. De foto’s moeten jouw huis op een goede manier weergeven. Veel mensen waarderen het als de ruimtes in het huis op de foto goed te zien zijn. Extra tip: maak foto’s met mooi weer, mensen slaan jouw huis dan net iets positiever op in hun gedachten.

Waar moet je rekening mee houden bij de financiering van je huis?

Bij de financiering van een nieuwe woning zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten hypotheken, die door kredietverstrekkers worden aangeboden. Ook wil je vooraf weten wat de maximale hypotheek is voor je huishouden en welke factoren hierop van invloed zijn. Voorbeelden van deze factoren zijn bijvoorbeeld een oude studieschuld, schulden bij andere partijen, enzovoorts. Wist je dat zelfs een mobiel abonnement van invloed kan zijn op de hoogte van je maximale hypotheek? In dit artikel vertellen we je meer over het afsluiten van een hypotheek voor de financiering van je woning.

Verschillende soorten hypotheken

Een hypotheek wordt in verschillende vormen aangeboden. De meest bekende hypotheekvormen zijn de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Het is mogelijk om beide hypotheekvormen met elkaar te combineren. Bekijk hier meer informatie over deze hypotheekvormen en hun werking. Het is afhankelijk van je plannen voor de korte en lange termijn, welke hypotheekvorm het beste bij je past. Mogelijk denk je al aan gezinsuitbreiding, wil je budget hebben om op korte termijn aan een verbouwing in je nieuwe huis te kunnen beginnen, enzovoorts. Een hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

Je maximale hypotheek berekenen

Veel mensen hebben geen idee in welke prijsklasse zij op zoek kunnen gaan naar een woning. Het is om deze reden verstandig om vooraf een proefberekening te maken van je maximale hypotheek. Op internet vind je verschillende tools, die je hierbij kunnen helpen. Houd er rekening mee dat er geen rechten aan zo’n proefberekening ontleend kunnen worden. Het type contract bij een werkgever, het inkomen van je partner en bijvoorbeeld lopende schulden bij andere kredietverstrekkers zijn van invloed op de uiteindelijke maximale hypotheek. Tijdens een hypotheekgesprek zal een kredietverstrekker je hier meer over vertellen. 

Top