5 tips om je huis te verkopen in 2019

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Nu zitten we al in februari, maar het is nooit te laat voor een goed voornemen, toch? Je voornemen van dit jaar: het huis verkocht krijgen. Een paar tips kunnen geen kwaad, dus bij deze 5 tips waarmee jij je huis dit jaar verkocht gaat krijgen.

Tip 1: een goede makelaar

Een makelaar helpt je bij alles, kent de markt en heeft misschien wel potentiële kopers voor jouw huis. De actieve makelaar is NVM-gecertificeerd en doet vaak ook taxaties. Wees niet bang om je makelaar te vragen om hulp, daar is hij immers voor. Ook op het gebied van het fotograferen van je huis weet hij vaak raad.

Tip 2: de NVM Open Huizen Dag

Hier komt de makelaar uit tip 1 alweer terug. Een NVM-gecertificeerde makelaar kan je opgeven voor de NVM Open Huizen Dag. Deze dag wordt elk jaar gehouden, in 2019 vindt de NVM Open Huizen Dag plaats op 30 maart. Je verhoogt hiermee je kansen om je huis te verkopen.

Het werkt heel simpel, tussen 11.00 en 15.00 kunnen geïnteresseerden langskomen en je huis bekijken. Het is erg laagdrempelig, mensen die zich vrijblijvend oriënteren op een woning komen ook langs. Misschien worden ze wel verliefd op je huis en is het zo verkocht!

Tip 3: knap je huis op

Je hoeft natuurlijk geen complete verbouwing uit te gaan voeren, maar zorg ervoor dat er geen kapotte dingen zijn. Een losse plint, een kapot handvat of een badkamerslot dat niet meer goed sluit. Het zijn allemaal kleine details die een potentiële koper kunnen irriteren. Het kost weinig moeite, maar kan een groot plezier in de vorm van een verkocht huis opleveren.

Tip 4: zorg voor een neutrale inrichting

Je woning is de plek waar je veel tijd doorbrengt, logisch dat het heel persoonlijk is ingericht. Voor de verkoop van je huis is het echter slim om het wat neutraler te houden. Berg hele persoonlijke spullen even op tijdens een bezichtiging en zorg ervoor dat die volle wasmand ook niet te zien is.

Tip 5: goede foto’s en brochures

Zorg voor goede foto’s, je makelaar kan je hierin adviseren en sommige makelaars maken zelf ook foto’s. De foto’s moeten jouw huis op een goede manier weergeven. Veel mensen waarderen het als de ruimtes in het huis op de foto goed te zien zijn. Extra tip: maak foto’s met mooi weer, mensen slaan jouw huis dan net iets positiever op in hun gedachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*